The Côte d'Azur is one of the nicest coasts I have seen in all my travels, besides the Amalfi Coast in Italy. Already the nature here is so inspiring. Seaside and mountains combined with an amazing availability of fresh local Mediterranean products, this is paradise for me :-)
This morning, my wonderful host and raw food soulmate Sandra and I went to the market to do the shopping for my raw food course tomorrow and there they were, beginning of May: Fresh large beautiful zucchini flowers and the ripest tastiest ox heard (Cœur de Boeuf) tomatoes. We were both instantly in love! It took only a few seconds until I combined the ingredients we had in the fridge and the wonderful oils and salts we find in the Mediterranean to come up with this recipe. So colorful, so beautiful, so fresh. It was like tasting pure spring on a plate.
Recipe for 3 portions
For the Salad base
1 small head lettuce
1 Handful wild herbs
2 Coeur de Boeuf Tomatoes
some cress sprouts
3 Tablespoons fruité noir (from dark ripe olives) olive oil
Fleur de Sel
Fresh Ground Pepper
For the stuffed courgette flowers
10 zucchini flowers
1/2 ripe hass avocado
8 pieces of sun-dried tomatoes
3 Tablespoons olive oil
1-2 Tablespoons lemon juice
1/2 big carrot (about 100g)
1 small shallot or half a small red onion
1/3 cup tightly packed fresh seaweed (or a soaked mix of dried ones)
1 heaping Tablespoon whole hemp seeds
1 Handful of Parsley
Fresh Ground Pepper
blend all in a blender or a food processor at medium speed. It should be a coarsely ground paste.
Take out the inside nozzle of the zucchini flowers and stuff each flower with a tea spoon of the filling.
Enjoy and taste the Spring and think of Turkoise Water and the smell of fresh flowers and herbs everywhere :-)
Deutsche Version
Die Côte d'Azur ist wohl eine der schönsten Küsten, welche ich auf meinen vielen Reisen gesehen habe. Allein die Natur ist schon so inspirierend: Türkisblaues Meer, Berge im Hintergrund, die verwinkelten Gassen von Nizza, die zu lokalen Märkten mit den besten lokalen Mediterranen Produkten führen, hier ist das Paradies :-)
Heute Morgen war ich mit Sandra, meiner wundervollen Gastgeberin auf einem dieser Märkte für meinen morgigen Raw Food Kurs The 101 of Raw Food einkaufen und da wir beide wohl Seelenverwandt sind, haben uns beide die unglaublich tollen Zucchini Blüten und die jetzt schon so unglaublich reifen und süssen Oxenherztomaten angelacht. Bei dieser Inspiration brauchte es nur ein paar Geistesblitze um die Zutaten zu Hause im Kühlschrank zu kombinieren und dieses unglaublich leckere Frühlingsgericht zu zaubern.
So unglaublich frisch und farbenfroh, es war, als schmeckten wir den gesamten Frühling auf einem Teller. Ein wundervoller Vormittag in Nizza!
Rezept für 3 Portionen
Salatbett
2 Ochsenherztomaten
1 kleiner Kopfsalat
1 Handvoll Wildkräuter
Kressesprossen zum Verzieren
3 EL dunkles Olivenöl
Fleur de Sel
Frischer Pfeffer
Für die gefüllten Zucchini Blüten
10 Zucchini Blüten
Füllung:
1/2 grosse Hass Avocado
8 sonnengetrocknete Tomaten
3 EL Olivenöl
1-2 EL Zitronensaft
1/2 Karotte (ca. 100g)
Frischer Pfeffer
1 kleine Schalotte
1/3 Tasse frische Meeresalgen
1 geh. EL Hanfsamen (ganz)
1 Handvoll frische Petersilie
Alles bei niedriger Stufe (4-5) im Vitamix oder auch in einer Küchenmaschine mit Stösel verarbeiten. Die Paste soll noch Struktur haben!
Bonne appetit :-)
another recipe in another future blog
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love to read the blog, well pictured also..Keep it up...Fab
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